Art2wear

Fashion

welkom

40994 130555186991252 4299658 nOnder het label ART2WEAR maak ik kunstzinnige kleding en accessoires.

Textiel is altijd mijn hobby geweest. Mijn moeder handwerkte veel en de basistechnieken heb ik spelenderwijs van haar geleerd. Als tiener maakte ik mijn eigen kleding van oude gordijnen en tafellakens die mijn oma geborduurd had. Grappig eigenlijk dat niemand het gek vond.

Maar ja, het was begin jaren '70... Ik wilde er persé ook een opleiding in volgen, dat werd lerarenopleiding Textiele werkvormen met Engels als tweede vak. Daarnaast heb ik een particuliere modeopleiding gevolgd.
Ik werk parttime in het VMBO, tegenwoordig geef ik Engels en Kunstvakken.
Sinds 2000 maak ik textielcollages, die meestal uitmonden in vesten en jasjes.
Bij mijn textiele werk ga ik heel intuïtief te werk. Uitgangspunten kunnen zijn: sprookjes en verhalen, een thema, een land. Soms is een bepaald lapje of een kleur de aanleiding.
 
Het werkt als een puzzel, soms kun je de juiste stukjes niet vinden, dan weer gaat het vanzelf. Met behulp van vele kleine lapjes en de gekleurde naaimachinedraad "teken" ik als het ware de voorstelling. Applicaties, sjablonen, stempels, kraaltjes, band, kant e.d. maken het geheel af. Met mijn jasjes heb ik diverse prijzen gewonnen.
Ik werk ook in opdracht. De kleding wordt voor iedere klant geheel op maat gemaakt, waarbij rekening wordt gehouden met wensen wat betreft kleur, vorm, motieven e.d. Alle kledingstukken zijn unica, er wordt nooit eenzelfde kledingstuk nogmaals gemaakt.Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de door mij gebruikte technieken, geef ik workshops. Er wordt gewerkt in kleine groepen, de naaimachines en alle benodigde materialen staan klaar voor gebruik.
 
Op verzoek verzorg ik ook workshops op locatie.

Maak gerust een afspraak om eens langs te komen in mijn atelier.

Voor informatie en het workshopprogramma kun je contact opnemen met This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Visitors

We have 27 guests and no members online